Vyhledávání

Kontakt

BD Poznaňská 434,435,436
Poznaňská 434/35
Praha 8, 181 00

bdpoznanska@gmail.com

Kontaktujte nás

ČIPY

13.09.2012 02:18

Jak jste si již většina z Vás, kterým záleží na zabezpečení našeho domu všimli, byly u vchodových dveří nainstalovány čtečky. V současné době se programují čipy jednotlivým nájemníkům, abychom je mohli co nejdříve rozdat. Mějte prosím strpení je nás mnoho a jde to pomalu.

Touto cestou bych Vás rád informoval, jak systém funguje. Již brzy obdržíte čipy, které stačí přiložit ke sklu vedle kliky, kde jsou umístěny čtečky. (Nechali jsme je záměrně nainstalovat dovnitř, aby nedošlo k jejich poškození cizími lidmi) Po přiložení čipu se odemknou zámky ve vstupních dveřích a ozve se zvukový signál (dvě pípnutí), což znamená, že stačí za dveře zatáhnout a vstoupit. Zámky se pak sami zamknou. Pokud dveře neotevřete do 5 vteřin po zvukovém signálu, tak se zase automaticky uzamknou. Jak sami zjistíte, je to mnohem jednodušší než hledat správný klíč a poté se trefovat do zámku. Abychom odladili případné chyby, spustíme testovací provoz cca 1 měsíc, kdy budou fungovat čipy a souběžně s nimi i staré klíče. Pokud bude vše fungovat jak má, oznámíme Vám včas termín, kdy vyměníme zámky ve vstupních dveřích a pak už se do domu dostanete pouze s platným  čipem. Všichni členové a hlášení nájemníci dostanou čipy zdarma. Pokud někdo čip ztratí, bude si muset nový zaplatit za poplatek 100,-Kč. Ztrátu prosím hlaste p. Majerovi, který Vám nový čip naprogramuje a vydá. Starý čip bude vymazán ze seznamu povolených, abychom tak zabránili jeho zneužití.

Tolik snad vše k používání čipů. Teď několik informací, na které se nás neustále ptáte. Jak jsme již na členské schůzi avízovali, obdrží každý člen BD pouze tolik čipů, kolik je v bytě hlášených osob. To proto, abychom už konečně zamezili pohybu nevítaných návštěvníků po domě. Pokud bychom totiž každému vydali tolik čipů, kolik by chtěl, ztratila by celá tato investice smysl, neboť by se z našeho domu stal opět průchoďák a nebo v horším případě noclehárna pro bezdomovce. A to doufám nikdo z Vás nechce!!!

Vím, že z počátku bude pro některé z nás těžké, zvyknout si na to, že si pro návštěvy budeme muset jezdit dolu o tevřít jim, neboť už nebude v provozu elektronický vrátný. Který ale stejně v některých vchodech nefungoval a u zadního vchodu nebyl vůbec. Věřím ale, že tyto změny nakonec uvítáte, protože si myslím, že většina z Vás chce stejně jako já, bydlet už konečně v trochu důstojnějších podmínkách a bez strachu o své blízké. Mějte prosím na paměti, že tímto důležitým krokem nejlépe ochráníme náš společný majetek!

Pro ty, kteří si to pořád ještě neuvědomují, veškeré investice do domu jsou z našich společných peněz, tak prosím NIC NENIČTE !!! Předpokládám, že doma si sami také nic neničíte? Nebo snad ano?